Atleti optimistični pred EP v krosu

Veseli december otroške atletike v Slovenj Gradcu
08/12/2017
Jan Kokalj 41. na EP v krosu
11/12/2017

Ljubljana, 08. decembra

V Slovaškem Šamorinu bo v nedeljo potekalo 24. evropsko prvenstvo v krosu. Maruša Mišmaš, ki se uspešno vrača po poškodbi Ahilove tetive, bo prvo ime slovenske odprave. Svoj največji uspeh na EP v krosu je dosegla leta 2013 v Beogradu,, kjer je osvojila bronasto kolajno v kategoriji mladink.

“Zelo sem vesela, da grem znova na veliko tekmovanje, sploh v krosu, ker imam iz te discipline tudi zelo lepe spomine, med drugim s prvenstva v Srbiji. Na tekmo grem iz polnega treninga pred naslednjo sezono, ko bom nastopala na 3000 m zapreke. Zato težko napovedujem, kaj bi lahko dosegla, lahko pa povem, da treningi dobro potekajo. Poleg tega bo to v krosu moja prva članska tekma, zato še težje kaj napovedujem. Kros mi je zaradi razgibanosti zelo všeč, malo je ovir med tekom … Za nedeljo je Šamorinu napovedano celo sonce, kar je super, vendar dobro tečem tudi v slabem vremenu in temperaturah pod lediščem. V Budimpešti sem tudi tekla v slabem vremenu in minus štirih stopinjah celzija, pa sem bila na koncu četrta,” je pojasnila Mišmaševa.

Jan Kokalj bo nastopil v kategoriji mlajših članov. V Šamorinu bo slovenska reprezentanca najštevilčnejša v kategoriji mladincev. Nastopili bodo Matevž Cimermančič, Teodor Majcenovič, Martin Pintar in Jaka Grže, slovenske barve med mladinkami bodo branile Karin Gošek, Tina Česnik, Urška Arzenšek in Vita Štefane.

Ekipa bo imela le 450 kilometrov poti, zadnja prejšnja prvenstva so bila veliko bolj oddaljena. Slovaški organizatorji dvajset let po izvedbi svetovnega prvenstva v polmaratonu v Košicah obljubljajo odlične pogoje na novi progi, napovedano pa je zelo hladno vreme.

 

X