Atletski tabor v Osilnici

Perkovićeva zlata, Bolt končal kariero
14/08/2017
29. poletna Univerzijada – Taipei 2017
17/08/2017

Osilnica, 7. – 10. avgusta

Od 7. do 10. avgusta je potekal atletski tabor Atletske zveze Slovenije. Prijetno okolje športnega centra in hotela Kovač v Osilnici ob Kolpi je gostilo 17 mladih atletov iz različnih krajev Slovenije. Trenerji iz treh atletskih klubov: Boris Podpečan – AD Kladivar Celje, Tomaž Mikeln – AD Piran in Ivan Kukovič – AK Asfalt Kovač Šentjur so si za prvi tabor zastavili zelo preproste cilje: povezati mlade atlete ob skupnem treningu, prikazati jim kvalitetne, starosti prilagojene metode treniranja ob tem pa učiti se športnega življenja ter osnovnih veščin in vrednot potrebnih za vzgajanje in razvijanje vrhunskosti.

V tem tednu so poleg rednih treningov razmišljali ob delavnicah, igrali se razne socializacijske in družabne igre, kopali se v bazenu, spustili so se s čolni po reki, predvsem pa se v hotelu in njegovi neposredni okolici počutili zelo prijetno in sproščeno. Posebna »dodana vrednost« atletskega druženja je bila gostoljubnost in kvaliteta osebja Hotela Kovač, ki nam je zagotovilo vse pogoje za prijetno bivanje in nemoteno izvedbo začrtanega programa.

Tabor se je zaključil uspešno, cilji so bili doseženi. Tako so z novimi idejami za vsebinsko nadgradnjo misli in načrti že usmerjeni v prihodnje leto.

Nekaj misli:

“Morali smo se naučiti ostala narečja”. (Taja)

“Spoznala sem, da moram za ogrevanje več teči. Spoznala sem veliko novih prijateljev, ki so vsi drugačni in imajo drugačne navade. Naučila sem se, da tudi, če ne poznaš ljudi, ki so  mano na taboru, si moramo pomagati. Bilo je lepo okolje, najbolj pa sem vesela, da smo bili zraven reke”. (Lana)

“Naučila sem se, da moraš tudi dobro razmišljati, da ti gre boljše. Prostor mi je bil všeč, ker je veliko zelenja in najboljše mi je vaditi v naravi”. (Nika)

“Spoznala sem nove prijatelje in se bolj povezala s starimi. Naučila sem se nekaj novega in dobila nove izkušnje”. (Neja B)

“Spoznala sem, da moram včasih potrpeti, če nas je veliko in se družiti z drugačnimi od mene”. (Neja M)

 

X