Balkansko veteransko prvenstvo 2018 v Celju

Šutejeva in Horvatova potrdili dobro formo v Celju
16/07/2018
Prvenstvo Balkana za člane in članice
18/07/2018

Celje, 17. julija

Organizacijo Balkanskega veteranskega prvenstva leta 2018 (BAMACS 2018) je po kandidaturi lani v Stari Zagori v Bolgariji, prejelo Atletsko društvo Kladivar Celje v imenu Slovenije in s tem izkazalo svojo močno vlogo v svoji državi ter široko prepoznovanost tudi širše po Balkanu in Evropi. Skupaj z Združenjem atletskih veteranov Slovenije (ZAVS) bo tako organizator gostil to tekmovanje med 21. in 23. septembrom 2018.

AD Kladivar je zagotovo društvo z bleščečo športno zgodovino, ki se lahko pohvali z množico naslovov slovenskih in jugoslovanskih prvakov v vseh kategorijah. Društvo se je z organizacijo Balkanskega atletskega prvenstva, takrat za članske vrste, uspešno spopadlo že v letu 1976. Vse od takrat pa do danes klub nadaljuje pot skupnega športnega duha in prinaša v mesto visoko kvaliteto razvoja, še posebej pa so zadnja leta aktivni i uspešni tudi njihovi veterani.

V dneh med 21. in 23. septembrom 2018, ko bo Atletsko društvo Kladivar na stadionu Kladivarja gostilo Balkansko veteransko prvenstvo na prostem (BAMACS 2018), lahko zato zagotovo pričakujemo enega največjih tovrstnih dogodkov v Celju v zadnjih desetletjih. Člani organizacijskega odbora ADK bodo vse aktivnosti v zvezi z prvenstvom izvajali prostovoljno in si tudi želijo zato na tekmovanje privabiti z zanimivo ponudbo, dobro promocijo Celja z okolice ter Slovenije hkrati in seveda predvsem – čim več tekmovalcev, tudi iz Slovenije. V treh dneh tekmovanja pričakujejo, da bodo v mestu Celje gostili med 800 in 1200 atletskih veteranov – aktivnih tekmovalcev ter njihovih spremljevalcev iz držav Hrvaške, Srbije, Črne gore, BIH, Bolgarije, Romunije, Turčije, Grčije, Moldavije in seveda iz Slovenije. Gostje bodo zaradi številčnosti bivali tudi izven Celja, ponudili jim bodo možnosti nastanitve v Celju in njegovi bližnji okolici.

Člani organizacijskega odbora želijo na tekmovanje privabiti čim več tekmovalcev iz Slovenije, zato bo za slovensko ekipo kot ponavadi posebej poskrbljeno. Prijave za slovensko ekipo zbira Zvonka Blatnik, ki jo v zvezi s tem lahko kontaktirate na e-naslov info@bamacs2018.com oz gsm 041 724 959.

V ta namen so vzpostavili tudi aktivno slovensko – angleško mednarodno spletno stran: http://www.bamacs2018.com, kjer je objavljeno vse v zvezi z aktivnostmi ter prvenstvom, prijavami, startninami in rezultati v času tekmovanja.

Želimo vam uspešne priprave za tekmovanje!

X