Bolečina v rami preprečila boljši izid

Vikend v znamenju državnih prvenstev
11/05/2018
Štirideseta zmaga v nizu Marie Lasitskene
14/05/2018

Šanghaj, 12. maja

Slovenska rekorderka Martina Ratej je bila deveta v metu kopja na drugem mitingu diamantne lige v sezoni. V Šanghaju je edina slovenska predstavnica na tekmovanju orodje vrgla 56,46 metra.

Ratejeva je v prvi seriji vrgla 56,46 metra, v naslednjih dveh pa je ostala brez izida. Tako se po treh serijah ni uvrstila med osmerico, ki je imela na voljo še tri mete. Zmagala je Kitajka Lyu Huihui (66,85 m).

“Pričakovala sem met okrog 62 metrov, kot sicer mečem na treningu. Dosežen rezultat ni dober, vendar sem imela težave že na ogrevanju. Tehnično sem imela slabši met in zabolelo me je v rami. Potem si na tekmi nisem upala veliko tvegati. V ponedeljek bom šla k zdravniku in upam, da ni nič takega in bom lahko še naprej tekmovala. Konec maja sicer načrtujem nastop za celjski Kladivar na klubskem evropskem pokalu,” je povedala Ratejeva.

“Doslej bolečina v rami ni bila tako močna. Veseli me, da je Martina stopila korak nazaj in ni tvegala. Upam, da bodo pregledi pokazali, da ni nič resnejšega in bo šla spet kmalu v lov na vrhunske rezultate”, je povedal Lovrenc Umek, trener naše rekorderke.

X