Bolt se je z zmago poslovil od domačega mitinga

Romanova odstopila, Puhar deveti v B skupini
11/06/2017
Zoja Šušteršič in Nika Glojnarič do norm za mlajše mladinsko SP
12/06/2017
Kingston, 11. junija (STA)
Jamajški atletski superzvezdnik Usain Bolt se je zmagoslavno poslovil od domačega mitinga velike nagrade v Kingstonu. Na svoji zadnji tekmi na jamajškem soncu, na mestu, kjer je leta 2002 začel mednarodno kariero, je zmagal v svoji skupini teka na 100 metrov, razdaljo je premagal v desetih sekundah in treh stotinkah.
V teku, ki so ga poimenovali Pozdrav legendi, sta pred 30.000 gledalci drugo in tretje mesto prav tako zasedla domačina, Javaughn Minzie je zabeležil čas 10,15, Nickel Ashamaede pa 10,18, najboljši tujec je bil na četrtem mestu Ramon Gittens iz Barbadosa.
“Rezultat ni bil v prvem planu, lepo pa je, da sem se na svoji stezi premagal vse tekmovalce. Kot sem že nekajkrat rekel, bo moja zadnja sezona namenjena slovesu od navijačev, želim se jim zahvaliti za vse. Rezultati me toliko ne zanimajo, zagotovo svetovnega rekorda ne bom več napadal. Želim pa si, da bi dobro nastopil na svetovnem prvenstvu v Londonu, a se moram zanj dobro pripraviti. Zaenkrat sem daleč od želene forme, moj start je zelo slab,” je dejal Bolt, ki je po tekmi odtekel zmagovalni krog, nato se ustavil pred startnim blokom številka 5, ga poljubil in se še zadnjič v Kingstonu postavil v svojo zmagoslavno pozo.
“Ne vem, če sem bil, kdaj pred startom tako živčen kot danes. Vzdušje je bilo fenomenalno, nimam besed, kako bi se zahvalil navijačem. Vsekakor sem se spomnil tudi svoje prve tekme tukaj. Takrat si nisem mislil, da bom postal to, kar sem danes. Moj edini cilj takrat je bil, da postanem olimpijski prvak na 200 metrov,” je še dodal devetkratni olimpijski prvak.

 

X