Černjulova druga v Franciji, Horvatova peta

Trije državni rekordi na Ptuju
10/07/2017
Ščančarjeva, Obalova, Grahovac, Markelj in Vuković v polfinalu na SP U18 v Keniji
13/07/2017

Pariz, 7. julija

Maruša Černjul iz celjskega Kladivarja je na atletskem mitingu v francoskem mestu Sotteville-les-Rouen v skoku v višino zasedla drugo mesto, z 1,91 m pa je le za tri centimetre zaostala za normo za avgustovsko svetovno prvenstvo v Londonu. Anita Horvat iz ljubljanskega Massa, druga slovenska predstavnica, pa je bila peta na 400 m (53,40).

“Moji poskusi na 1,94 m niso bili slabi glede na utrujenost in močan veter. Tehnično sem skoke kar solidno izvedla, četudi imam še veliko rezerve. Zato pričakujem, da bom v Madridu, kjer načrtujem nastop naslednji teden, vendarle dosegla normo za SP,” je pojasnila udeleženka olimpijskih iger lani v Riu de Janeiru Černjulova.

“Z doseženim časom nisem najbolj zadovoljna, vendar zaradi zelo močnega vetra na prvi ravnini nisem mogla teči hitreje. Poleg tega sem naredila napako, ker bi morala v prvi zavoj začeti hitreje. Upam, da bom uspešnejša na EP do 23 let naslednji teden!”, je dejala Horvatova, udeleženka marčevskega evropskega prvenstva v dvorani, ki je zaostala za normo za člansko SP (52,10), ki se ji je sicer v sezoni sicer že izjemno približala.

X