Hafner kaznovan, AZS obsodila uporabo dopinga

Pitamic Vojska in Bečan najhitrejša v Sežani na 21km
26/03/2018
Pravila za atletska tekmovanja 2018 – 2019
03/04/2018

Ljubljana, 28. marca

Štiriindvajsetletni atlet Domen Hafner iz Atletskega kluba Železniki je bil pozitiven na dopinškem testu, je sporočila Slovenska protidopinška agencija. Hafner, sicer aktualni državni prvak v polmaratonu, je dobil štiriletno prepoved nastopanja zaradi uživanja darbepoetina.

Hafner, nekdanji kolesar, se je odpovedal testiranju vzorca B in je priznal kršitev pravil.

Atletska zveza Slovenije odločno obsoja in ima ničelno toleranco do nedovoljenih substanc v atletiki in športu nasploh. Zdravje ljudi je temeljna vrednota, zato nanjo gledamo kot na pravico in hkrati tudi kot na dolžnost športnikov in športnic, je v sporočilu za javnost zapisal predsednik AZS Roman Dobnikar.

“Naše dobro sodelovanje s Slovensko protidopinško agencijo (SLOADO) in protidopinško komisijo, ki deluje znotraj AZS, je na izjemno visoki ravni. Preprečevanje zlorab, hkrati pa opozarjanje mladih in mladine pred nepopravljivimi posledicami za njihovo prihodnost je temelj, h kateremu usmerjamo našo skrb, energijo in znanje,” je zapisal Dobnikar.

“Nikakor ne podpiramo tistih posameznikov, ki bi želeli prek bližnjic do uspehov v športni karieri. Lansko leto smo bistveno povečali število slušateljev, mladih atletov in atletinj, ki so bila namenjena preventivnemu opozarjanju na velike posledice, ki jih ima uporaba nedovoljenih sredstev. Samo dolgoročen in zdrav razvoj športnika je smer, ki jo podpira AZS,” je še dodal Dobnikar.

X