Horvatova in Janežič v odlični formi

Cvet in Koligarjeva svetovna prvaka
05/06/2018
Slovenija četrta na četveroboju U18 na Ptuju
11/06/2018

Varšava, 08. junija

Slovenska rekorderka Anita Horvat je na 64. atletskem mitingu Janusza Kusocinskiega v poljskem Chorzowu v teku na 400 m v zelo močni konkurenci zasedla sedmo mesto z njenim najboljšim časom sezone. Z 52,07 sekunde se je zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu.

Nekoliko presenetljivo je zmagala domačinka Justyna Swiety Ersetic (51,11) pred Američanko Allyson Felix (51,35), ki je ena izmed najuspešnejših športnic v zgodovini in ima v lasti šest zlatih medalj z OI in enajst s SP. Tretja je bila Poljakinja Iga Baumgart (51,71).

“Konkurenca je bila izvrstna, boljše si za drugo tekmo sezone ne bi mogla želeti, nora konkurenca, poleg Felixove in Swiety Erseticeve je bila je na startu tudi celotna izvrstna poljska štafeta. Pričakovala sem izid sezone, čas pod 51,41 sekunde, to mi je uspelo in sem zadovoljna. Upam, da se bo raven iz tekme v tekmo izboljševala. Spet sem bila na deveti progi, kar meni ne ustreza najbolj, ker nisem videla tekmovalk pred sabo in sem bila kar malo izgubljena. Mogoče bi sedaj drugi zavoj odtekla malo bolje,” je povedala Horvatova.

Slovenski rekorder Luka Janežič je na atletskem mitingu v španski Huelvi v teku na 400 metrov zasedel drugo mesto in s časom 45,38 sekunde dosegel svoj najboljši izid sezone. Zmagal je domačin Lucas Bua De Muguel, peti na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu (45,25).

“Veliko bolje je bilo kot na prvi tekmi sezone. Danes sem dokazal, da sem v dobri formi. Tekel sem brez bolečin. Na svoji prvi tekmi sem že videl, da so poškodbe iz prejšnjega obrobja mimo, a sem bil tedaj tudi zelo živčen. Danes nisem imel nobenih težav, šel sem sproščeno na start, počutje je bilo veliko boljše. Nisem pa pričakoval tako dobrega izida glede na začetek sezone in težavah z zdravjem v zadnjih mesecih,” je dejal Janežič, aktualni evropski prvak do 23 let.

 

X