Horvatova štirinajsta na EP v Berlinu

Ratejeva rutinsko v finale EP v Berlinu
09/08/2018
Ratejeva četrta na evropskem prvenstvu v Berlinu
10/08/2018

Berlin, 09. avgusta

Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je v teku na 400 metrov na evropskem prvenstvu v Berlinu s časom 51,89   v svoji skupini polfinala zasedla četrto, skupno pa 14. mesto. To je bil njen drugi najboljši čas kariere.

“Mešane občutke imam po tekmi. Zadovoljna sem, ker sem lahko hitro začela in do zadnje ravnine smo bile tekmovalke zelo poravnane. Če mi tam ne bi zmanjkalo moči, bi bilo na koncu čisto drugače. Toda dosegla sem drugi čas kariere, zato se ne morem posebej pritoževati. A želela sem si uvrstitve v finale, kar je bil cilj za to EP,” je menila Horvatova.

Doslej je bila hitrejša le enkrat, z 51,22 je 20. julija letos v Monaku izboljšala svoj prejšnji državni rekord (51,94). Za uvrstitev v finale bi morala teči 51,50 sekunde.

“Ko sem prišla v zadnjo ravnino, sem mislila, da bo čas še boljši kot v Monaku, pa je semafor pokazal drugače. Ne vem, kaj je bilo drugače od tistega teka, ko sem dosegla državni rekord. Imela sem občutek, da grem hitro prvih 200 m. Na žalost pa v zadnji ravnini ni šlo hitreje. Dobro sem se počutila, na listi prijavljenih sem bila osma, možnosti za finale so bile, tek pa je bil vseeno izjemno hiter,” je še dodala Horvatova.

 

X