Janežič četrti na diamantni ligi v Stockholmu

Šutejevi ni uspelo doseči normo za SP
18/06/2017
Slovenska atletska reprezentanca za evropsko ekipno prvenstvo
19/06/2017
Stockholm, 18. junija (STA)
Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar Celje) je na atletski diamantni ligi v Stockholmu v teku na 400 m zasedel četrto mesto. S časom 45,56 sekunde je za slabe pol sekunde zaostal za sovjim najboljšim dosežkom doslej in nekoliko tudi za izidom sezone (45,23). Zmagal je Steven Gardiner iz Bahamov (44,58).
Gardiner je bil tako kot Janežič polfinalist lanskih olimpijskih iger v Riu de Janeiru, z bahamsko štafeto pa je osvojil bronasto medaljo. Za njim in pred edinim slovenskim predstavnikom na tokratni diamantni ligi sta bila še afriški prvak Baboloki Thebe iz Bocvane (44,99), ki je slavil na prejšnjem diamantnem mitingu v Oslu 15. junija, in nekdanji evropski prvak Belgijec Kevin Borlee (45,47), ki je bil že bronast tudi na svetovnem prvenstvu.
“Zadovoljen sem z nastopom, četrto mesto na diamantni ligi je dobra uvrstitev in velik uspeh. Čas bi bil lahko malo boljši, ne glede na vse pa v zadnjem času tečem stabilno in podobne izide. Zelo je pihal veter v prvih 200 m in 50 m pozneje sem bil zelo utrujen, zato bom moral analizirati, kako sem napravil zadnji zavoj. Teka nimam povsem v spominu in me čaka podrobnejša analiza. Ne glede na to, da je Čeh Pavel Maslak, svetovni in evropski dvoranski prvak, odpovedal nastop, sem se dobro uvrstil in to je lepa popotnica za naprej. V Velenju v torek ne bom nastopil, tudi zaradi poti in kratkega časa med obema tekmama. Moja prva naslednja tekma bo ekipno EP v Izraelu konec prihodnjega tedna,” je dejal Janežič, ki je pred tem na dneh zaporednih mitingih premagal evropsko in svetovno konkurenco na čelu z Maslakom, ki ga je ugnal na njegovem “terenu” v Pragi.

 

X