Jutri izid revije Slovenska atletika

Slovenska atletska reprezentanca za evropsko ekipno prvenstvo
19/06/2017
Danes v Velenju slovenski atletski praznik
20/06/2017

Jutri, 20. 6. 2017, bo izšla prva letošnja številka revije Slovenska Atletika.
Sezona na prostem 2017 je že v polnem teku, pred nami pa je že nekaj vrhuncev atletskega dogajanja leta 2017 na domačih in mednarodnih prizoriščih, ki jih osvetljujemo v tokratni izdaji.
Eden izmed vsakoletnih atletskih poslastic je gotovo tradicionalni mednarodni miting v Velenju, ki mu bomo tudi v reviji namenili precej pozornosti. Na domačem atletskem prizorišču poleg mitinga v Velenju v organizacijskem smislu in udeležbi številna leta izstopa tudi miting v Slovenski Bistrici, o tekmovanju pa smo se pogovarjali z direktorjem mitinga in nekdaj uspešnim slovenskim atletom Boštjanom Fridrihom.

Slovenska reprezentanca se bo v svoji najkvalitetnejši zasedbi predstavila na Evropskem ekipnem prvenstvu prihajajoči vikend v Tel Avivu, tekmovanje pa bo najpomembnejše reprezentančno tekmovanje za slovensko atletiko v zadnjih nekaj letih. Reprezentanca si ob optimalnem razpletu upravičeno obeta ponovne uvrstitve v prvo ligo.
Najpomembnejši organizacijski zalogaj v gorskih tekih v zadnjih letih in hkrati eden najpomembnejših atletskih mednarodnih dogodkov v naslednjih letih bo gotovo Evropsko prvenstvo v gorskih tekih, ki je tudi ena osrednjih tokratnih tematik v reviji. Izvajalec tekmovanj – Klub gorskih tekačev Papež se predstavlja tudi v naši stalni rubriki predstavitve slovenskih klubov, poleg KGT Papež pa bomo predstavili še AK Domžale in AK Poljane. Slednji so se letos veselili predvsem obnove mariborskega štadiona, dogodek pa smo obeležili tudi v reviji.

V rubriki mladih upov predstavljamo Mitjo Kordeža, ki se je v minulem letu izkazal s številnimi rekordi, in eno najlepših presenečenj letošnje atletske sezone – Agato Zupin, tudi najnovejšo potnico na letošnje svetovno prvenstvo. Pregledali smo tudi dogajanje na področju rekreativnih tekov, atletske dogodke, ki so zaznamovali zimsko sezono in strnili, katera mednarodna tekmovanja nam prinaša letošnja sezona ter kdo so atleti, ki bodo na njih zastopali našo državo.

Prijetno branje!

 

 

X