Letošnji september na Bovškem spet v znamenju tekačev: tekli bomo na drugem Bovec Maratonu

Jakob Filip Demšar do novega mladinskega državnega rekorda
06/02/2017
Uspešen vikend slovenskih atletov
06/02/2017

Bovec, 03.02.2017: Bovec je po lanskem septembru ponovno na zemljevidu mest z  maratonsko preizkušnjo. Bovec Maraton je s trasami ob smaragdni Soči in po skritih kotičkih Bovške zagotovo eden najlepših in zares uživaških tekov. Poleg samega maratona bo za tekmovalce in njihove navijače organiziran pester spremljevalni program.

Bovec maraton se je septembra 2016 po 31 letih odsotnosti v velikem slogu vrnil na koledar največjih tekaških prireditev v Sloveniji. Dobro načrtovan projekt je navdušil udeležence, prebivalce Bovškega, ter partnerje, ki so s finančno pomočjo podprli in omogočil Bovec maraton. Tudi največji poznavalci tekaških prireditev v Sloveniji so bili prijetno presenečeni nad množično udeležbo in kvalitetno izvedbo prireditve. Nasmejani obrazi tekačev in tekačic, ter obljuba, da se čez leto dni spet vidimo, je bila organizatorjem največja nagrada. Velik kapital so tudi prostovoljci – prek 250 jih je bilo, svoje poslanstvo so brezhibno opravili.

Tekaško društvo Bovec, v okviru katerega deluje Organizacijski odbor Bovec maraton, želi  turistični utrip kraja podaljšati še za tretji vikend v septembru. Vsem udeležencem in spremljevalcem želimo Bovško predstaviti kot deželo prijaznih in odprtih ljudi, skozi zgodovinske dogodke, tradicionalno kulinariko in z našim največjim adutom – naravnimi znamenitostmi Bovške. Trase Bovec maratona so skrbno izbrane, prav vsaka poteka po neokrnjeni naravi in skozi skrite bovške kotičke, kjer je zaznati tudi zgodovinski pridih okolice. Maratonska preizkušnja ponuja neizmerni užitek teka ob lepotici Soči, ki vas bo spremljala večji del poti. Bovec maraton ni klasičen maraton, kakršne prirejajo v velikih mestih, ponuja nekaj več – slikovite viseče mostove in tek po naravnih poteh, tretjina  trase je makadamska podlaga. Maratonci bodo obtekli celo bovško kotlino, trasa ves čas ponuja razgled na okoliške vrhove in vodi od Bovca prek Žage do Srpenice in Loga Čezsoškega do Čezsoče, od kjer jih bo pot vodila do Jablanc v Soško dolino in dolino Lepene, od tam pa se bodo vračali proti Kal-Koritnici, prek Kolovrata skorajda pod trdnjavo Kluže, kjer bodo prečkali reko Koritnico in nadaljevali do končnega cilja, ki nas pripelje nazaj v Bovec. Zagotovo najlepša maratonska trasa, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.

Bovec maraton je projekt celotne Bovške in Posočja, kar zagotavlja, da bodo udeleženci toplo sprejeti, ter prav vsi deležni glasne podpore na tekaški preizkušnji. Tekaško društvo Bovec s preizkušenimi športnimi zanesenjaki ter s podporo Občine Bovec, Lokalne turistične organizacije Bovec, gospodarstva, vseh Krajevnih skupnosti in društev pripravlja tudi bogat spremljevalni program namenjen vsem generacijam. Bovec ponuja številna doživetja tudi spremljevalcem in ostalim obiskovalcem: urejene pohodniške poti, rafting , zip line, soteskanje, kajak, planinske ture, izlet z gondolo na Kanin in še mnogo več. Verjamemo, da smo navedli dovolj razlogov za to, da preživite maratonski konec tedna z nami v Bovcu. Potrudili se bomo, da boste našo dolino zapustili zadovoljni in polni lepih doživetij.

Več na :  www.bovecmaraton.si

ORGANIZATOR IN INFOMACIJE:
Organizacijski odbor Bovec maraton, Tekaško društvo Bovec
Vasja Vitez, predsednik
Tel. 051 253 471
Mail: vasja_vitez@siol.net

X