Luka Janežič v Linzu le tri stotinke zaostal za svojim državnim rekordom

Anita Horvat na Dunaju dosegla normo za Evropsko prvenstvo v Beogradu
12/02/2017
50. Beli kros v Beogradu zelo uspešen za slovenske atlete
13/02/2017

Linz, 10. februarja (STA) – Luka Janežič je na dvoranskem atletskem mitingu v Linzu zmagal v teku na 400 m in s časom 46,35 sekunde dosegel sedeti izid sezone na svetu in le tri stotinke zaostal za svojim državnim rekordom (46,32), ki ga je dosegel 12. februarja lani prav v Linzu. Obenem je znova potrdil normo za evropsko prvenstvo v dvorani med 3. in 5. marcem v Beogradu.

Agata Zupin je na 200 m s 24,11 in novim mladinskim slovenskim rekordom zmagala na 200 m ter ugnala Čehinjo Marcelo Pirkovo (24,22). Slovenska rekorderka Tina Šutej je zmagala v skoku s palico, vendar je preskočila le 4,22 m, kot tudi drugouvrščena Nuša Maver, ki pa je imela več poprav na prejšnjih višinah.

Neja Filipič je bila peta v skoku v daljino (6,27 m), zmagala je Francozinja Heather Arneton (6,41 m). Joni Tomič Prezelj je bila šesta v finalu na 60 m ovire (8,37), ter za 13 stotinko zaostala za normo za dvoransko EP (8,24), Ahac Moretti pa je bil sedmi v finalu na 60 m (6,91).

Janežič je za skoraj pol sekunde ugnal drugouvrščenega Hrvata Matea Ružića (46,74). Šesti čas je dosegel Mitja Lindič (49,47), sedmi pa je bil Jan Jamnik (49,76). “Vedel sem, da bo danes dobra tekma, tudi zato, ker je Hrvat Ružić načrtoval normo za dvoransko EP. Začetek je bil zato zelo hiter. Dosegel sem zelo dober izid, drugega vseh časov. Škoda, ker nisem obenem izboljšal tudi državnega rekorda. Toda tek je bil moj najboljši doslej, tudi tehnično. Sedaj sem bom v miru pripravil na naslednjo tekmo, ki me čaka 18. februarja v Birminghamu. Kmalu nato bo še EP, kjer zato tudi ne bo veliko časa za kakšne posebne priprave. Beograd bo nova tekma, imeli bomo kvalifikacije, torej več tekov. Sem pa zelo vesel, da sem uspešen tudi v mednarodnem merilu, teke imam v zadnjih sezonah zelo konstantne, zastavljene cilje izpolnjujem in na vsakem teku dosežem vrhunske izide,” je dejal Janežič.

Janežič je 1. februarja v nemškem Düsseldorfu dosegel skupno tretji čas, s 46,47 sekunde je tekel svoj izid sezone in se je zelo približal slovenskemu rekordu (46,32), 6. februarja je v francoskem Val de Reuilu zmagal s 46,95 sekunde, že 21. januarja na Dunaju pa s 46,79 sekunde v svojem prvem nastopu v letu prepričljivo potrdil mednarodno normo (47,35) za nastop na dvoranskem EP v Beogradu.

“Zelo sem zadovoljna z doseženim izidom in novim mladinskim rekordom. Že prejšnje tekme so pokazale, da lahko odtečem dober čas. Na žalost je odpadla naslednja tekma na Dunaju, kjer bi morala teči na 400 m, kjer sem si tudi želela izboljšati svoj osebni rekord. Nastopila bom še na članskem državnem prvenstvu naslednjo soboto v Celju,” je sporočila obetavna Zupinova.

“Dosegla sem svoj dvoranski osebni rekord, zato sem zelo zadovoljna. Nastopila sem tudi v močni konkurenci, kar mi je bilo tudi všeč. Iz tekme v tekmo skačem bolje, se mi pa pozna, da sem imela med vikendom vročino in tu ni bilo moje trenerke,” je pojasnila Filipičeva.

 

X