Maja Pogorevc prejela visoko častno priznanje z ZDA

Ratejeva z drugim izidom v finalu na SP
07/08/2017
Petra Tratnik četrta na SP v gorskem maratonu, Slovenija ekipno šesta
07/08/2017

Kalifornija, 6.avgusta

Maja Pogorevc v ZDA nadaljuje z uspešno atletsko kariero in uspešnim študijem kineziologije na univerzi Fresno State University v Freanu, Kalifornija.

V sezoni 2016/2017 se je po poškodbi vrnila na atletsko stezo.

Kvalificirala se je na študentsko prvenstvo ZDA na 400 m (2017 NCAA West Preliminary Round) in si pritekla bronasto medaljo na 400m m na MountainWest Championship (MW indoor and outdoor championships).

Za odlične dosežke pri študiju in v atletiki je za sezono 2016/2017 prejemnica visokega častnega priznanja ameriškega združenja atletskih trenerjev za sezono 2016/2017 – All-Academic honors from the U.S. Track & Field and Cross Country Coaches Association.

Za to so postavljeni visoki kriteriji, kot kombinacija odličnega učnega uspeha pri študiju in odličnih dosežkov na atletski stezi (for the indoor season, a student-athlete must have finished the regular season ranked in the national top 96 in an individual event or ranked in the national top 48 (collective listing) in a relay event on the official NCAA POP list provided by TFRRS.org. For the outdoor season, a student-athlete must have participated in any round of the NCAA Division I Championships (including preliminary rounds).

Maja je letošnjo atletsko sezono zaključila v Evropi na Evropskem mlajše članskem prvenstvu. V teku na 400 m je odlično pričela, za tem se ji je v izhodu iz zadnje krivine prikradla huda tehnična napaka, zaradi katere ji ni uspel preboj v nadaljnje tekmovanje.

 

X