Nacionalne priprave na hrvaški obali

Tadej Hribar izpolnil normo za sredozemske igre
03/05/2018
44. mednarodni miting v hitri hoji – “Intercity”
03/05/2018

Medulin/Makarska, 26. april – 02. maj

Slovenska atletika se vsako leto tekom prvomajskih praznikov za kratek čas preseli na hrvaško obalo. Že tradicionalne nacionalne priprave potekajo v Medulinu in Makarski, kjer naši atleti pilijo formo za prihajajočo sezono.

Priprave je obiskal tudi predsednik Atletske zveze Slovenije, Roman Dobnikar, ki je ocenil, da nas čaka sezona rekordov in zmag.

Luka Janežič, naš rekorder na 400 m in Atlet leta 2017, bo na pripravah ostal štiri tedne.

“Že v prejšnjih letih so bile vsake priprave boljše kot prejšnje, letos pa so bile še posebej dobre. Naš cilj je zlata kolajna na evropskem prvenstvu v Berlinu. Sem zelo vesel napredka, ne le Janežiča, ampak tudi ostalih iz moje skupine. Poleg Janežiča resno računam tudi na Anito Horvat, v teku na 400 m. Nastop v Berlinu pričakujem še od Aneja Zupanca, ter Kristine Dudek iz Hrvaške, ki se nam je pridružila oktobra lani,” je povedal Rok Predanič.

V Medulinu je trenirala tudi slovenska rekorderka v metu kopja in trenutno naša najboljša atletinja, Martina Ratej.

“Sem zdrava, rezultate, ki jih dosegam na treningih so primerni ciklusu. Nastopila bom na Diamantni ligi v Shanghaju, kjer ciljam na met, nekje okrog 63 m. Začela sem nov ciklus vadbe, ki se bo končal pred EP v Berlinu. Želim si stopnjevanje izidov do EP,” je povedala Ratejeva.

Nacionalne priprave so potekale tudi v Dalmaciji. Ekipe trenerjev Aleša Bezjaka, Matija Šestaka in Robija Krefta so trenirale v Makarski. Trenerji so sporočili, da so vsi atleti zdravi in pripravljeni čakajo na začetek sezone.

Ekipa trenerja Srdjana Djordjeviča že vrsto let zaključne priprave opravi na Kanarskih otokih (Tenerife). V znanem atletskem centru na Portugalskem (Monte Gordo) pa je treniral Jan Petrač.

 

 

 

 

X