Nafissatou Thiam in Mutaz Barshim atleta leta 2017

Uspešna sezona za tekmovalce v hoji
28/11/2017
Naši atleti na prireditvi Naj Športnik Slovenske vojske
04/12/2017

Monte Carlo, 25. novembra

Mednarodna atletska zveza je sinoči v Monte Carlu razglasila atleta leta 2017, pomembnejši del srečanja v Monte Carlu pa se začenja danes, ko bo pristojni odbor IAAF razpravljal o ukinitvi suspenza za ruske atlete, poročajo agencije.

Petkov večer zvezd je bil v znamenju svetovnih prvakov, katarskega skakalca v višino Mutaza Esse Barshim in belgijske sedmerobojke Nafissatou Thiam, ki sta bila izbrana za najboljša atleta v iztekajočem se letu. Jamajški superzvezdnik Usain Bolt, ki je trofejo osvojil kar šestkrat, tokrat v izboru za najboljšega ni igral nobene vloge več.

Seveda pa je imel tudi ta večer svoje poražence, saj so številni računali, da bo atlet leta 2017 britanski tekač Mo Farah, dvakratni olimpijski prvak iz Londona 2012 in Ria 2016, ki je letos na SP v Londonu postal svetovni prvak v teku na 10 kilometrov, na polovični razdalji pa je osvojil srebro. Farah, ki ga je v preteklih letih na izboru vselej prehitel Bolt, je praznih rok ostal tudi tokrat in sploh ni pripotoval v kneževino ob sredozemski obali.

Bolt pa tudi letos ni ostal brez priznanja. Jamajškemu sprinterju je IAAF podelila predsedniško nagrado za izjemne zasluge za atletiko. A tudi Bolt se prireditve ni udeležil, prirediteljem pa se je zato zahvalil v videu, ki ga je posebej za to priložnost poslal iz Avstralije.

X