Naj Športnika leta 2017 – Ilka Štuhec in Goran Dragič

Predstavitev otroške atletike – AD Kladivar
12/12/2017
Izobraževanje za sodnike tekmovalne hoje
19/12/2017

Ljubljana, 12. decembra

Najboljša športnika Slovenije v letu 2017 sta košarkar Goran Dragić in alpska smučarka Ilka Štuhec, najboljša ekipa leta po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije pa košarkarska reprezentanca Slovenije.

DŠNS je nagrade podelil na prireditvi v Cankarjevem domu. Dragić je bil kapetan slovenskih košarkarjev, ki so osvojili zlato medaljo na septembrskem evropskem prvenstvu v Turčiji.

“Najprej bi se rad zahvalil vsem mojim soigralcem v ekipi in moji družini, ki so mi stali ob strani na tej poti, tudi gledalcem in navijačem. Zelo sem hvaležen za to nagrado. To je nagrada, ko veš, da si na dobri poti, da si dobro delal in si dosegel cilj, ki si si ga zadal. Vem, kaj vse sem moral narediti, skozi kaj smo šli, da smo to dosegli. Ni bilo lahko, a na koncu smo vsi uživali. V prihodnosti, ko bodo fantje znova osvojili kolajno, bom enako vesel, kot pa takrat, ko sem bil del ekipe. Res je, da bom navijač, ampak bom vedel, skozi kaj so šli, in to je nekaj najlepšega. Še enkrat hvala vsem,” je prek videopovezave iz Miamija dejal Dragić, v imenu katerega sta nagrado sprejela starša Marinko in Mojca Dragić.

“Vsekakor je to ena zelo velika pohvala, dodatna motivacija za naprej, da se še naprej trudim po svojih najboljših močeh, tako kot vedno do zdaj in upam, da mi bo tudi v prihodnje uspelo razveseljevati tako novinarje kot vse druge s svojim uspehi. Sicer kdaj pa kdaj zelo rada obujem visoke pete za te posebne priložnosti, a zdaj zaradi poškodbe to žal ne gre,” je povedala Štuhčeva, ki okreva po strgani vezi v kolenu.

Pri drugem mestu v kategoriji športnica leta smo bili priča ponovitvi lanskega scenarija. Športni novinarji Slovenije so izbrali športno plezalko Janjo Garnbret, ki je sezono končala kot skupna zmagovalka svetovnega pokala. Tretje mesto v izboru najboljše športnice leta je pripadlo judoistki Tini Trstenjak, lanski športnici leta.

Na drugem mestu v kategoriji športnikov je končal nekdanji skakalec, zdaj odlični kolesar Primož Roglič, ki je vknjižil prvo slovensko etapno zmago na Dirki po Franciji. Sezono je kronal še s srebrno kolajno v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu na Norveškem.

odlične predstave mladega košarkarja Luke Dončića  niso ostale neopažene.  “Vlečni voz” Real Madrida je v tej sezoni prejel kar tri nagrade.

18-letnik je postal najbolj izstopajoča mlada športna osebnost leta 2017. V moški članski konkurenci mu je pripadlo tretje mesto.

X