Neja Filipič šesta na EP na Poljskem

Kordež osmi na SP U18 v Nairobiju
16/07/2017
Urban Čehovin drugi na balkanskem prvenstvu
16/07/2017

Bydgoszcz, 16. julija

Neja Filipič je na 11. evropskem prvenstvu za mlajše člane do 23 let, ki je bilo v poljskem Bydgoszczu, v finalu skoka v daljino zasedla šesto mesto (6,42 m) in končala slovenske nastope na prvenstvu, ki so jih kronali Luka Janežič z zlatom, Veronika Domjan z bronom in Anita Horvat z državnim rekordom in četrtim mestom.

Neja Filipič je bila v prvi seriji finala brez veljavnega dosežka, po uvodnem prestopu pa je skočila 6,42 (veter +0,6 m/s) in se povzpela na četrto mesto. V tretji seriji je skočila 6,06 m in izgubila eno mesto ter bila po polovici tekmovanja peta.

Tudi po četrti seriji, namerili so ji 6,42 m, in peti, ko je prestopila, je bila na petem mestu. V zadnji seriji je Filipičeva, ki je skočila 6,24 m, izgubila še eno mesto. Zmagala je lanska mladinska svetovna prvakinja Yanis David iz Francije (6,56 m).

Tekmovalka ljubljanskega Kronosa je bila uspešna v kvalifikacijah skoka v daljino in si je nedeljski finale priborila že s prvim skokom, ko je s 6,33 m (veter +2,5 m/s) za deset centimetrov presegla kvalifikacijsko normo. Potem ji ni bilo treba več skakati; kvalifikacijsko daljavo je preseglo kar 13 tekmovalk in Filipičeva je na koncu delila deseti izid.

X