Odhod atletov na Evropsko prvenstvo obeležil začetek sodelovanja s SŽ

Odštevanje do EP: #4: Anita Horvat
28/02/2017
Odštevanje do EP #3: Maruša Černjul
01/03/2017

Ljubljana, 2. februar

Del slovenske reprezentance je danes z vlakom Slovenskih železnic odpotoval v Beograd, kjer jih konec tedna čaka nastop na Evropskem dvoranskem prvenstvu. Prihajajoče Evropsko dvoransko prvenstvo v Beogradu namreč obeležuje tudi pričetek sodelovanja z novim sponzorirancem Slovenskih železnic, Atletsko zvezo Slovenije. Del odprave v sestavi Luka Janežič, Anita Horvat, Rok Predanič in Khalid Nasif je danes zato v Beograd odpotoval z vlakom, ob odhodu pa so jim srečno pot zaželeli Roman Dobnikar, predsednik AZS, Dejan Dokl, direktor AZS, Miha Butara, pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic, Boštjan Koren, direktor SŽ-Potniški promet, in njegov pomočnik Miloš Rovšnik.

Tokratno potovanje slovenskih atletov z vlakom je začetek dolgoročnega sodelovanja med Slovenskimi železnicami in Atletsko zvezo Slovenije in pomeni prizadevanja obeh partnerjev za odgovoren odnos do okolja ter trajnostno rabo energije.

Roman Dobnikar, predsednik AZS, je ob odhodu atletov povedal, da se veseli sodelovanja s Slovenskimi železnicami in da pričakuje, da jim bomo s prevozi stali ob strani, kjer koli bo to možno. S strani Slovenskih železnic je zbrane pozdravil Boštjan Koren, ki je izrazil veselje, da so se številnim športnikom, ki že potujejo z vlaki, za to odločili tudi atleti. »Sodelujemo že kar nekaj športnimi zvezami, ki so si za svoja potovanja na mednarodne nastope izbrale vlak, in posebej sem vesel, ker so se za to odločili tudi na atletski zvezi. Zakaj sem posebej vesel? Ker sem se nekoč na Olimpiji tudi sam ukvarjal atletiko, tekom na 800 metrov. Upam, da bo vlak kot udobna izbira za potovanje na neki način tudi pripomogel dobrim rezultatom naših atletinj in atletov na EP Beogradu,« je povedal Koren.

Ker bo tekmovanje v Beogradu eno osrednjih letošnjih atletskih dogodkov, kjer imajo naši atleti možnosti za zelo vidne uvrstitve, je Atletska zveza Slovenije v sodelovanju s Slovenskimi železnicami pripravila tudi nagradno igro, s katero omogoča ogled dela prvenstva štirim navijačem. Z navijači bosta v Beogradu s strani aktualnih in nekdanjih atletov tudi Žan Rudolf in Jolanda Čeplak, ena najuspešnejših slovenskih predstavnic na evropskih dvoranskih prvenstvih doslej. Jolanda je Sloveniji na evropskih dvoranskih prvenstvih pritekla dve medalji, od tega leta 2002 zlato medaljo na 800 metrov ter bronasto pred desetimi leti v Birminghamu (800 m, 2007).

 

X