Ratejeva na diamantni ligi v Šanghaju

Omejna prireditev – atletika brez meja
08/05/2018
Dan Atletike v Sečovljah
11/05/2018

V soboto, 12. maja 2018, bo v na sporedu drugi miting iz serije največjih enodnevnih mitingov na svetu – Diamantna liga v Šanghaju. Po odličnih rezultatih na uvodnem mitingu v Dohi (Katar), tudi v Šanghaju pričakujemo vrhunske dosežke.

Tudi slovenska atletika bo imela predstavnika na Kitajskem. Nastopila bo Martina Ratej, slovenska rekorderka v metu kopja. Martina je v preteklosti uspešno nastopala na mitingih diamantne lige in tovrstni mitingi ter nastopi v močni konkurenci bodo odlična priprava na evropsko prvenstvo, ki bo avgusta v Berlinu.

Martina ne skriva, da v letošnji sezoni ima visoke cilje: “Diamantna liga v Shanghaju je prišla nekoliko prehitro na vrsto, vendar je nismo smeli odpovedati, ker bi imela nato zelo otežen ali celo onemogočen nastop na naslednjih mitingih te najvišje serije. Sem zdrava, rezultati, ki jih dosegam na treningih so dobri, cilj v Shanghaju pa je met okrog 63 m. S tem bi si zagotovila nastope na naslednjih tekmah diamantne lige”, je povedala najboljša slovenska atletinja.

Konkurenca v Šanghaju bo izjemno močna, manjkali bosta samo poškodovana olimpijska prvakinja, Hrvatica Sara Kolak in svetovna rekorderka, Čehinja Barbora Špotakova, ki pričakuje drugega otroka. Nastopile bodo Belorusinja Tatsiana Kaladovich (66.34 m), Nemka Katharina Molitor (67.69 m), Kitajka Huihui Lyu (67.59 m), Južnoafričanka Sunette Viljoen (69.35 m) in Turkinja Eda Tugsuz (67.21 m).

X