Ratejeva tretja v Lozani, Šutejeva tretja v Pragi

Martina Ratej na diamantni ligi v Lozani
05/07/2018
Maja Per šesnajsta na EP U18 v Gyoru
06/07/2018

Lozana, 05. julija

Slovenska rekorderka Martina Ratej je bila tretja v metu kopja na atletski diamantni ligi v Lozani. Orodje je vrgla 63,29 metra in zaostala le za Čehinjo Nikolo Ogrodnikovo (65,02 m) in Kitajko Shiying Liu (64,48 m).

“Z daljavo in skupnim nastopom sem zadovoljna, s samo tehniko na tekmi pa ne. Moram pogledati še video za natančnejšo analizo. Pričakovala sem več, naredila pa preveč tehničnih napak in sem zelo nihala med meti. Največja dosežena daljava je solidna, ni pa bilo presežka,” je dejala Ratejeva. Do zadnje serije je imela le en veljaven poskus, ko je v drugi seriji s 63,29 m prevzela vodstvo, nato pa je v šesti seriji vrgla še 59,80 m.

“Po drugi seriji sem prešla na prvo mesto, tekma pa ni bila lahka. Bilo je kar mrzlo in je pihal veter. Toda prvouvrščeni sta kljub takim razmeram dosegli boljša izida. Lahko bi dosegla več. Moj cilj je bil, da vržem kar nekaj več kot 63 metrov. Po daljšem času sem znova nastopila na diamantni ligi, ki pa je zame le prehodna tekma pred EP v Berlinu. Želela sem, da bi se na pomembni tekmi s tekmicami pomerila na močnem mitingu, da se ne bi z najboljšimi na svetu srečala le na EP,” je povedala Ratejeva, ki bo prihodnjo soboto tekmovala še na slovenskem prvenstvu v Celju, nato pa verjetno na diamantni ligi v Londonu kot zadnji tekmi pred EP. Dodala je, da je zdrava in je povsem pozdravila tudi nedavno poškodbo rame.
V skupnem vrstnem redu v metu kopja vodi Belorusinja Tatjana Haladovič (16 točk), ki je bila tokrat šele šesta (61,00 m). Ratejeva je osma (6).

Slovenska rekorderka Tina Šutej pa je na atletskem tekmovanju v skoku s palico v Pragi delila tretje mesto (4,37 m). Zmagala je Američanka Megan Clark (4,53 m) pred rojakinjo Kortney Ross (4,45 m), s Šutejevo pa si je tretje mesto razdelila Rusinja Olga Mullina (4,37).

X