Športni dan v Velenju – otroška atletika

AD Mass in AD Kladivar osma, odlična Ratejeva
28/05/2018
Naši atleti uspešni na Slovaškem
30/05/2018

Velenje, 25. maja

V petek, 25.5.2018, je bil za velenjske šolarje pravi športni praznik, saj imajo vsi učenci in učenke športni dan, v sklopu katerga se vsako leto izvede šolska olimipijada. 1500 otrok se spoznava z najrazličnejšimi športi, med katerimi pa že leta velja, kot najprestižnejše tekmovanje v atletiki. Če si član šolske reprezentance si lahko prav ponosen. Že tretje leto zapored pa v sklopu atletske olimpijade izvajamo tudi tekmovanje v otroški atletiki. Vsaka šola na osnovi razrednih in medrazrednih tekmovanj, ki jih izvajajo tekom celega leta pri pouku športne vzgoje, sestavijo dve ekipi osmih učencev, ki predstavljano šolo na olimpijadi. To tekmovanje predstavlja tudi 1. del področnega tekmovanja, kjer se izbira najboljša ekipa, ki bo predstavljala našo regijo na finalu Slovenije v otroški atletiki, ki bo 12.6. 2018 v Velenju.

Organizator tega tekmovanja je MO Velenje v sodelovanju s Športno zvezo Velenje, izvajalec pa je Atletski klub Velenje, ki med drugim na osnovi tega tekmovanja skrbi za popularizacijo atletike v naši občini.

V ponedeljek, 28.5. 2018 pa so na stadionu ob jezeru izvedli še drugi del področnega tekmovanja v otroški atletiki. Pomerili so se otroci iz Velenja in okoliških krajev, ki obiskujejo atletsko šolo  (Šmartno ob Paki, Mozirje, Šoštanj).

Na obeh tekmovanjih smo se imeli odlično!

X