Šutejevi ni uspelo doseči normo za SP

Černjulova za las zgrešila normo
17/06/2017
Janežič četrti na diamantni ligi v Stockholmu
19/06/2017
Nova Gorica, 18. junija (STA)
Slovenska rekorderka Tina Šutej (Mass Ljubljana) je drugi dan kvalifikacij atletskega pokala Slovenije, po katerih je bila določena slovenska reprezentanca za ekipno evropsko prvenstvo, zmagala v skoku s palico s 4,40 m, nato pa na 4,55, kar je normo za avgustovsko svetovno prvenstvo v Londonu, trikrat ni bila uspešna.
Veronika Domjan (Ptuj) je v metu diska slavila s 55,59 m, kar je precej pod normo za SP (61,20 m). Tik pred nastopom v disku je Domjanova zgolj v dveh serijah poskrbela še za prvo mesto v suvanju krogle (12,74 m). V odsotnosti Luke Janežiča je najhitrejši slovenski sprinter ta čas Luka Marolt (Domžale), ki je po sobotni zmagi na 100 m slavil še na enkrat daljši razdalji (21,80). Med atleti je bil po pričakovanjih zanesljivo najboljši “diskaš” Tadej Hribar (Krka, 56,75 m).
Peter Hribaršek (Velenje) je na 400 m ovire za skoraj sekundo in pol ugnal vse tekmece (51,99), med atletinjami pa se je pod minuto, in to precej, spustila le Julija Praprotnik (Kronos, 59,30). V skoku v daljino je Maja Bedrač (Ptuj) edina presegla šest metrov (6,18 m). Nejc Pleško (Olimpija) je za zmago kladivo vrgel 72,17 m, njegova klubska kolegica Claudia Štravs pa 61,67 m. V troskoku je bil krepko pred vsemi Jan Luxa (Mass, 15,74 m).
Šutejeva je bila zelo zanesljiva na začetnih višinah, s 4,00 in 4,20 m je opravila v prvih poskusih, s 4,40 pa v drugem skoku. Nato se je ustavilo, in to ne prvič v sezoni. “Če že na začetnih višinah ne bi bila suverena bi bilo že čudno. Ne vem, zakaj mi ne uspe in ne uspe prek norme. Danes so bili poleg tega, da sem fizično dobro pripravljena, tudi zelo dobri pogoji. Imam nekaj težav, nekaj psihičnih zavor, kar bom moram odpraviti,” je zmajevala z glavo Šutejeva.
Edina slovenska atletska finalistka na lanskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je na višini 5,55 m je zelo dobro začela in ni veliko manjkalo, da bi bila uspešna. V drugem skoku, ki se ji je povsem ponesrečil, je šla celo pod letvico in se je komaj izognila grdemu padcu.
“Drugi skok je bil povsem ponesrečil. Ne vem, zakaj, morala bom vprašati trenerja. Neposredno nad betonskim koritom sem bila, na srečo sem se obdržala na palici. Ta me je sicer udarila, ampak sem na srečo vsaj pristala na blazini. Pet minut, ki sem jih imela za pripravo za naslednji skok, ni bilo dovolj, da bi se zbrala, in nisem niti poskusila še enkrat skočiti,” je pojasnila Šutejeva. Želi si kar precej prek 4,55 m, saj se zaveda, da je to na velikih tekmah mnogokrat šele pravi začetek tekmovanja. Normo za SP bo sedaj lovila v torek na največjem slovenskem mitingu v Velenju.

 

X