Tina Šutej osma na dvoranskem EP

V Beogradu podelili prve komplete medalj
04/03/2017
Tina Šutej: dolgoročni cilj je Tokio
04/03/2017

Beograd, 04. marca (STA) – Ljubljančanka Tina Šutej je drugi dan evropskega dvoranskega prvenstva v atletiki v Beogradu v finalu skoka s palico preskočila 4,40 metra in delila osmo mesto; s tem so se dan pred koncem zaključili slovenski nastopi na letošnjem EP.

Šutejeva je uspešno začela na začetni višini 4,25 m, tudi na 4,40 m pa je bila uspešna prvič in je s še šestimi tekmovalkami delila prvo mesto, vse tekmovalke pa so ostale v konkurenci. Sledila je višina 4,55 m, kar je 10 centimetrov več od najboljšega letošnjega dosežka Šutejeve, s katerim je 25. februarja na balkanskem prvenstvu v Beogradu osvojila zlato odličje.

Ko je prvič neuspešno skakala na tej višini, sta jo zmogli le dve tekmovalki, že sedem pa, ko je Šutejeva skakala drugič in se je morala, potem ko je bila tako kot prvič kar daleč od uspeha, pripraviti še na zadnji poskus, ki je bil tudi neuspešen.

Boj za odličja je nadaljevala sedmerica tekmovalk, tudi olimpijska zmagovalka in evropska prvakinja Ekaterini Stefanidi, ki je začela šele na višini 4,55 m in letvico preskočila šele drugič.

 

X