Več kot 17.000 otrok na Množičnem teku

Slovenci uspešni v Švici
04/10/2017
Andrea Mayr nova rekorderka Šmarne gore
08/10/2017

Ljubljana, 6. oktober

Danes, 6. oktobra je, v okvirju projekta “Otroci tečejo” potekal tradicionalni Množični tek otrok po celi Sloveniji.

Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero že tretje leto spodbuja otroke k atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Najbolj množičnemu tek otrok v Sloveniji se je pridružilo kar več kot 17.000 najmlajših iz celotne Slovenije.

Slovenske osnovne šole (učence prvi triade), vrtci, atletski klubi in šole s prilagojenim programom so v sklopu rednega pouka, odmora, v času popoldanskega varstva ali v sklopu interesnih dejavnosti organizirali tek za otroke, ti so pretekli 100 ali 200 metrov.

Letošnji tek je izveden ob podpori NLB in osrednja prireditev je bila na Osnovni šoli Koseze v Ljubljani, kjer so otroci tekli v družbe naše mlade atletinje Anite Horvat, slovenske rekorderke v troskoku Marije Šestak, tek pa je s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar.

Otroke po celi Sloveniji so spremljali znani slovenski atleti, tako je v Vodicah z njimi tekel trenutno naš najboljši šprinter Luka Janežič, v Celju Martina Ratej in Robert Renner

Zadovoljni obrazi naših otrok so nam pokazali, da je naša misija uspešno zaključena.

X