Veseli december otroške atletike v Slovenj Gradcu

38. Maraton treh src – 19. maj 2018
07/12/2017
Atleti optimistični pred EP v krosu
08/12/2017

Slovenj Gradec, 5. december

December je mesec druženja in prijateljstva zato smo se na poseben način družili tudi člani Atletskega kluba Slovenj Gradec. Otroke, ki obiskujejo iste programe na različnih lokacijah v Slovenj Gradcu in okolici, smo združili na skupnih vadbah in staršem predstavili, kako potekajo treningi za različne starostne skupine vadečih.

Ponedeljek, 5.12.2017, so se skupaj zbrali atleti in atletinje, ki obiskujejo program atletske šole na Prvi in Drugi OŠ Slovenj Gradec ter OŠ Šmartno. Skupna vadba je bila namenjena testiranju skoka v daljino, troskoka, šprinta in hitrostnega poligona.

V četrtek, 7.12.2017, pa so bili v ospredju mlajši, ki obiskujejo programe atletike za prvo triado na šolah v Slovenj Gradcu, Pamečah, Mislinji in Šmartnem ter na Ravnah v Koroškem atletskem klubu, s katerimi se pogosto družimo tako na treningih kot tudi na tekmovanjih in pripravah. Staršem smo najprej pokazali kako običajno poteka njihov trening, potem pa smo na šestih postajah izvedli še tekmovanje po programu Kid’s athletics. Tekmovanja se je udeležilo 67 otrok.

Pred tekmovanjem smo pod mentorstvom Martine Lamut izvedli še izobraževanje za nove mentorje Otroške atletike.

X