Zupančič in Pleško končala, Šutejeva jutri na štartu

Pleško in Zupančič v boju za finala
05/08/2018
Šutejeva na 25. mestu, Janežič v boju za finale
07/08/2018

Berlin, 6. avgusta

Nejc Pleško (Olimpija) je na evropskem prvenstvu v Berlinu v kvalifikacijah meta kladiva zasedel 29. mesto in z 68,29 m ostal daleč brez finala, ki se bo začel v torek ob 18.45.

Nejc je danes bil daleč od forme, ki jo je kazal celo letošnje sezono, ko je konstantno metal prek 73 m. Za finale je zadostoval med dolg 73,19 m.

Po prestopu v prvem poskusu je Nejc zmogel le 68,29 m. V tretjem poskusu pa je orodje končalo v začitni mreži.

“Danes mi ni šlo. Sposoben sem vreči veliko boljše kot sem to storil danes ampak, žal, tokrat se je slabo končalo. Počutje ni bilo najboljše in nisem začutil orodja”, je povedal Pleško.

Triindvajsteletni Blaž Zupančič (Mass Ljubljana) je v kvalifikacijah suvanja krogle zasedel 25. mesto (18,83 m). Tekmovanje je potekalo na trgu v središču mesta, pred polnimi tribunami.

“Precej sem razočaran po tekmovanju. Ni mi uspelo sestaviti res dobrega meta. Množica na trgu v središču mesta nas je res spodbujala, vzdušje je bilo izjemno in nepozabno. Žal pa se nisem osredotočil in ostal miren, velika želja po uspehu me je odnesla. V prvi seriji sem imel slabši tehnični met, v drugi mi je krogla ušla in mi pustila manjšo poškodbo na roki. V tretji seriji pa sem se zbral in uspel doseči kar soliden izid,” je dejal Zupančič.

Blaž je v prvem seriji sunil kroglo 18,65 m, v drugem pa je naredil tehnično napako, najboljši rezultat pa je dosegel v tretji, zadnji seriji. Svoj največji uspeh je dosegel lani na evropskem prvenstvu za mlajše člane v Bydgosczu, ko je osvojil 9. mesto.

Jutri nas čaka drugi tekmovalni dan. Slovenske barve bo zastopala slovenska rekorderka v skoku s palico, Tina Šutej.

Šutejeva, finalistka olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru in nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, bo nastopila kot šesta po vrsti v skupini A, skupaj v obeh kvalifikacijskih skupinah pa je 27 tekmovalk.

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale najboljše dvanajsterice bo 4,55 m.

 

X