Zupinova in Grkman rekordna v teku na 300 metrov

Ratejeva četrta na močnem mitingu v Zagrebu
31/08/2017
Finale Diamantne lige v Bruslju
02/09/2017

Agata Zupin Ljubljana 3.8.2017 [zupin,atletika]

Domžale, 30. avgusta

Devetnajstletna slovenska mladinka Agata Zupin (Kamnik) je na 4. mitingu mladi asi v Domžalah v teku na 300 m postavila nov mladinski in članski slovenski rekord. Mladinska evropska podprvakinja na 400 m ovire je tekla 36,77 sekunde. Prejšnji članski rekord, 37,48, je Alenka Bikar tekla 12. maja 2001 v Novi Gorici.

“Pred tekmo sem si želela popraviti članski rekord, ker so mi prej le tri stotinke manjkale do tega cilja, vendar se nisem pred startom s tem obremenjevala. Ko sem prišla v cilj pa sprva nisem vedela, če sem popravila rekord, in ko sem to videla, sem bila toliko bolj vesela. To je moj drugi članski rekord letos, na 400 m ovire mi je prinesel nastop na svetovnem prvenstvu v Londonu, ki je bila moja prva velika članska tekma in sem se uvrstila v polfinale. Tako da lahko že sedaj sezono ocenim kot zelo dobro, pravzaprav izredno. Zame je še ni konec, prihodnji vikend bom nastopila še na atletskem pokalu Slovenije. Sezona je kar dolga in sem že utrujena, zato sem še bolj vesela izida, ki sem ga dosegla v Domžalah. Septembra pa grem malo na morje, da se spočijem in potem bodo počasi sledile priprave na novo sezono,” je bila zadovoljna Zupinova.

Zelo hiter je bil tudi Jure Grkman, ki je v isti disciplini izboljšal slovenski rekord v kategoriji starejših mladincev (33.51) in tako prehitel starega rekorderja Jožeta Vrtačiča (33.55).

X