Zupinova najboljša v Novi Gorici, vrnitev Mihalinčeve

Člani in članice na APS, pionirji in pionirke na DP U16
08/09/2017
Ljubljanski Mass najboljši v slovenskem pokalu
10/09/2017
Nova Gorica, 09. septembra
Devetnajstletna mladinka Agata Zupin (Kamnik) je prvi dan atletskega pokala Slovenije v Novi Gorici zanesljivo zmagala v teku na 400 m (53,72), Maja Mihalinec (Velenje) pa je v svojem prvem nastopu po enoletnem premoru zaradi poškodbe Ahilove tetive za pol sekunde ugnala vse tekmice in se spustila pod mejo 12 sekund (11,94).
Na 5000 m je slavila Maruša Mišmaš (16:32,81), ki se po težavah s poškodbami počasi vrača v tekmovalni ritem; tekmice je prehitela za krog ali več. Robert Renner (Kladivar) je šele v tretjem poskusu preskočil svojo začetno višino (5,00 m) in nato ni nadaljeval tekmovanja v skoku s palico. V metu diska je prepričljivo slavila slovenska rekorderka Veronika Domjan (Ptuj, 54,66 m), Blaž Zupančič (Mass) pa v suvanju krogle z 18,18 m ni veliko zaostal za svojim osebnim rekordom.
Na 400 m je med atleti prvi v cilj pritekel Jure Grkman (Kamnik, 47,44), šele peti je bil slovenski rekorder na še enkrat daljši razdalji Žan Rudolf (Mass, 48,90). Luka Janežič, evropski prvak do 23 let je sezono končal že po svetovnem prvenstvu v Londonu. Na visokih ovirah sta po pričakovanjih zmagala Filip Jakob Demšar (Mass, 14,87) in Joni Tomičič Prezelj (Olimpija, 14,07), ki je nekaj dni prej diplomirala na fakulteti za socialno delo.
Eva Pepelnak (Kladivar Celje), šesta na svetovnem prvenstvu za mlajše mladince v Nairobiju, je zmagala v troskoku (12,60 m), pred državno prvakinjo in 13. z dvoranskega EP v Beogradu Petro Koren (Kronos, 12,37 m) pa je bila tudi Mersiha Kazič (Dolenjske Toplice, 12,51 m). Claudia Štravs (Mass) je bila brez konkurence najboljša v metu kladiva (58,41 m), v skoku v višino pa je bila ob koncu sezone z osebnim rekordom najboljša Lia Apostolovski (Mass, 1,73 m). Jan Žumer, ki letos praktično ni tekmoval, je v zadnji predaji pritekel zmago štafeti ljubljanskega Massa.
Prav ljubljanski Mass z 272 točkami vodi po prvem dnevu, druga je gostiteljica Gorica (121), tretji pa drugi ljubljanski klub Kronos (92).
“Sem kar zadovoljna. Začela sem malo prepočasi, drugače pa je bilo zelo dobro. V nedeljo si želim, da bi dobro tekla tudi na 400 m ovire, čeprav je napovedano slabše vreme. Danes je bilo na srečo sončno in še dokaj toplo,” je bila zadovoljna Zupinova, mladinska evropska podprvakinja na 400 m ovire ter polfinalistka članskega SP v Londonu. Druga je bila s slabo sekundo zaostanka Jerneja Smonkar (Velenje, 54,60), ki bo v nedeljo favoritinja na 800 m.
Po letu dni se je na tekmovališča vrnila najboljša slovenska atletinja izpred dveh let Mihalinčeva. “Bilo je malo nervoze in mogoče preveč razmišljanja, če me še boli noga. Toda tudi trener Srdjan Djordjevič mi je rekel, da naj grem na vso moč in naj odmislim bolečine. Med tekom nisem čutila nobenih bolečin, kot tudi ne zadnje tri, štiri tedne na treningih. To je tudi neko obdobje, ko sem se pripravljala na to tekmo, prej nisem bila sposobna sprintati brez bolečin. Cilj je bila, da zdrava pridem skozi cilj in da zmagam, to sem dosegla, časi pa bodo še boljši, ko bom odmislila bolečino iz podzavesti. V sredo grem na magnetno resonanco in bomo videli, ali je poškodba povsem zaceljena ali pa bo treba še kaj narediti,” je Mihaličeva strnila prvo in hkrati tudi svojo zadnjo tekmo sezone.

 

X