Ljubljana, 10. marca (STA) – Luka Janežič (Kladivar), Maja Mihalinec (Mass) in Marina Tomič (Kladivar) bodo zastopali Slovenijo na atletskem dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki bo od 18. do 20. marca potekalo v Portlandu v ZDA. Janežič bo tekel na 400 m, Mihalinčeva na 60 m, Tomičeva pa na 60 m ovire. Normo je dosegla tudi Maruša Mišmaš, ki pa je izpustila zimsko sezono.

“Dobro sem se pripravil, imel sem kar nekaj močnih tekem in sem se dobro odrezal. Želim si teči okrog svojega državnega rekorda, kar pomeni nastop v polfinalu, kar je moj cilj,” je napovedal Janežič, ki je 12. februarja v Linzu tekel slovenski dvoranski rekord na 400 m (46,32).

“V tej zimi sem ves čas tekla pod normo za SP, na zadnji tekmi pa sem popravila še osebni rekord. V ZDA si želim teči okrog osebnega rekorda, končni izid pa bo odvisen tudi od tekmic,” je menila Mihalinčeva. V tej zimski sezoni je v zelo stabilni formi, v Beogradu pa je 1. marca izenačila svoj osebni rekord (7,26).

Tomičeva je najhitreje v sezoni tekla 8,17 sekunde 5. 3. na Češkem, osebni rekord 8,06 pa je dosegla 1. februarja 2014 v Karlsruheju. “Vesela sem, da se mi je po lanskem težkem obdobju poškodb uspelo sestaviti. Za mano je kar dobra zimska sezona, zdravje pa je tudi zelo dobro, kar je prav tako razveseljujoče. Prav na zadnji tekmi sem dosegla najboljši izid tega leta, 8,17 sekunde. V Portland bom šla z željo, da dosežem svoj najboljši izid leta. Želim si dokazati, da sem še vedno v visoki fizični formi, ker je zimska sezona prva stopnica na poti do uspešne poletne sezone,” si je zaželela Tomičeva.

“Prvi vrhunec je pred nami, SP za člane v Portlandu. Mednarodna atletska zveza Iaaf je zelo zaostrila norme, četverica naših atletov pa jih je vseeno izpolnila. Trojica, ki potuje v ZDA, je v zelo dobri formi. Želimo si, da bi ponovili izide iz letošnje sezone in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja,” je ekipo pospremil predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Vladimir Kevo.

Na prejšnjem dvoranskem SP leta 2014 v poljskem Sopotu je nastopila četverica slovenskih predstavnikov, tam je od tokrat sodelujočih tekmovala le Tomičeva, Tina Šutej pa je z uvrstitvijo v finale skoka s palico dosegla najboljšo slovensko uvrstitev.